Faydalı desert reseptləri
Menstruasiya zamanı "şirniyyat" istədiyiniz zaman özünüzü elə yüngül, sağlam və dadlı, fiqurunuza xələl
gətirməyəcək desertlərlə müalicə etməyə çalışın.
Menstruasiya zamanı hətta ən güclü iradəli qız həmişə qadağan olunmuş şirniyyatlara qarşı dura bilməz.
Yenə də hər şey hormonal dəyişikliklərlə bağlıdır. Progesteron və estrogenin aşağı səviyyələri izaholunmaz bir
aclıq hissinə səbəb olur. Serotoninin (“xoşbəxtlik hormonu”) səviyyəsi də azaldığından, kortizolun (“stress
hormonu”) səviyyəsi durmadan artır, siz sadəcə yemək istəmirsiniz, əhvalınızı dərhal yaxşılaşacaq bir şey yeməyi
xəyal edirsiniz - şəkər və karbohidratlar. Bundan əlavə, menstruasiya zamanı bədəndə dəmir səviyyəsi kəskin
şəkildə aşağı düşür, bu da "zərərli" bir şey yemək istəyinə səbəb olur.
Nə etməli? Menstruasiya zamanı "şirniyyat" istədiyiniz zaman özünüzü elə yüngül, sağlam və dadlı, fiqurunuza
xələl gətirməyəcək desertlərlə müalicə etməyə çalışın.
Şəkərsiz meyvə konfeti
Tərkibi: istənilən meyvə və ya giləmeyvə (birlikdə və ya ayrı) - 500 q. Bişirilmə qaydası: 1) Meyvələri parçalara ayırın, blenderə qoyun, giləmeyvə əlavə edin. 2) Meyvə və giləmeyvələri meyvə püresinə çevirin. 3) Bişirmək üçün yağ və ya folqa ilə yağlanmış çörək kağızı ilə çörək vərəqini düzün. 4) Meyvə püresini bərabər təbəqəyə yayın. 5) Fırında 70-80 dərəcə temperaturda tam quruyana qədər, qapını açıq qoyaraq qurudun. 6) Hazır marshmallowu kəsin, borulara yuvarlayın və ya boşqab şəklində buraxın. Bağlı qabda soyuducuda saxlaya bilərsiniz.
Giləmeyvə ilə kəsmik rulonu
Tərkibi: 400 q kəsmik; 2 osh qaşığı xama; 2-3 osh qaşığı toz şəkər; 20 q jelatin; kokos lopaları; şirin giləmeyvə (və ya şirin meyvələr). Hazırlanma qaydası: 1) Yumşaq kəsmik, xama və şəkər tozunu qarışdırın. 2) Suşi döşəyini yapışqan filmlə örtün və kokos ləpələri ilə səpin. 3) Jelatini 50-70 ml-də həll edin. su və kəsmik ilə qarışdırın. 4) Kütləni filmə qoyun, hamarlayın, üstünə giləmeyvə qoyun. 5) Həsirdən istifadə edərək kəsmik kütləsini rulon halına salın və tam bərkiyənə qədər soyuducuda saxlayın. 6) Hazır rulonu şokolad və ya qoz-fındıq səpmək olar.
Şəkərsiz almalı tort.
Tərkibi: hazır xəmir xəmiri; 4-5 incə dilimlənmiş qabığı olmayan şirin alma; 1 ½ çay qaşığı üyüdülmüş darçın; 2 osh qaşığı limon şirəsi; ¼ fincan şəkərsiz alma. Bişirilmə qaydası: 1) Sobanı 180 dərəcə qızdırın. 2) Xəmiri formanın ölçüsünə uyğun açıb, düzüb soyuducuya göndəririk. 3) Alma dilimlərini darçın, limon suyu və alma püresi ilə qarışdırın. 4) Formanı soyuducudan çıxarın və alma dilimlərini naxışla düzün. 5) Piroqun kənarları qızılı rəng alana qədər 35-40 dəqiqə sobaya göndərin. Nuş olsun!